Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 022 289 034

STOP BULLYNG în școala mea!

În ultimă perioadă tot mai des auzim de bullyng.

Bullyngul are loc atunci când o persoană sau un grup se comportă intenționat și repetat, astfel încât să facă pe cineva să se simtă rănit, speriat sau jenat.

Bullying-ul în școală este un fenomen social care lasă răni adânci în sufletele copiilor. Copiii care asistă neputincioși la o astfel de situație pot purta cu ei toată viața vinovăția și imaginea durerii pe care au văzut-o afișată pe chipul colegilor ce au fost ținte ale acestui fenomen. Pentru aceștia, școala nu reprezintă doar mediul în care se depun eforturi pentru a obține performanțe academice, ci este și cadrul ideal pentru învățarea socio-emoțională a elevilor.

Bullying-ul reprezintă un act de violență fizică, verbală și psihică. Școala este mediul propice pentru descărcarea  de frustrări, pentru că aici copilul își poate manifesta lupta pentru putere. În școală, copilul caută un individ mai slab decât el și încearcă să-l domine și prin intermediul lui să scape de problemele sale (lovește, scoate în evidență defectele fizice, jignește și pune diverse porecle).

În acest context, dirigintele Gavril Efimia și elevii clasei a 7”A” au informat elevii liceului ” Litterarum”, despre acest fenomen, efectele bullyngului și cum poate fi prevenită o situație de bullyng.

bulling1 bulling2 bulling3

Articole Recente