În ultimă perioadă tot mai des auzim de bullyng.
Bullyngul are loc atunci când o persoană sau un grup se comportă intenționat și repetat, astfel încât să facă pe cineva să se simtă rănit, speriat sau jenat.
Bullying-ul în școală este un fenomen social care lasă răni adânci în sufletele copiilor. Copiii care asistă neputincioși la o astfel de situație pot purta cu ei toată viața vinovăția și imaginea durerii pe care au văzut-o afișată pe chipul colegilor ce au fost ținte ale acestui fenomen. Pentru aceștia, școala nu reprezintă doar mediul în care se depun eforturi pentru a obține performanțe academice, ci este și cadrul ideal pentru învățarea socio-emoțională a elevilor.
Bullying-ul reprezintă un act de violență fizică, verbală și psihică. Școala este mediul propice pentru descărcarea de frustrări, pentru că aici copilul își poate manifesta lupta pentru putere. În școală, copilul caută un individ mai slab decât el și încearcă să-l domine și prin intermediul lui să scape de problemele sale (lovește, scoate în evidență defectele fizice, jignește și pune diverse porecle).
În acest context, dirigintele Gavril Efimia și elevii clasei a 7”A” au informat elevii liceului ” Litterarum”, despre acest fenomen, efectele bullyngului și cum poate fi prevenită o situație de bullyng.