Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 022 289 034

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Traversând o lume complexă, care se află într-o schimbare continuă, în care așa procese precum: globalizarea, migrația și mobilitatea excesivă a oamenilor, tehnologiile informaționale influențează nu întotdeauna pozitiv viața familiei și viața copilului, venim să convingem societatea că copiii au nevoie să fie protejați și sprijiniți. Pledăm pentru promovarea şi celebrarea drepturile copiilor și facem apel la o lume protectoare, conștiincioasă, axată pe atenție, dăruire și iubire. Fiecare copil ar trebui să se bucure de aceleași drepturi la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătății, adăpost şi alimentaţie potrivită și să trăiască fără discriminare și intimidare de orice fel, pentru că ei reprezintă prezentul și viitorul nostru! Pentru că fiecare copil are dreptul la familie și educație!

La data de 20 noiembrie,1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenția pentru Drepturile Copiilor, care stabilește drepturile civile, politice, economice, sociale, de sănătate și culturale ale copiilor. Această zi este dedicată copiilor din întreaga lume, o zi prin care drepturile copiilor sunt promovate şi sărbătorite.

În acest context, elevii din clasa a VII-a ,,C” s-au sensibilizat și au organizat o campanie de informare cu privire la ,,Ziua Internațională a Drepturilor Copilului”.  Astfel, elevilor din clasele primare și gimnaziale le-au fost aduse la cunoștință informații utile despre:

✅adoptarea Convenției ONU;

✅cele mai importante drepturi ale copilului;

✅numărul de telefon la care ar putea apela în cazul în care le sunt încălcate drepturile etc.

Totodată, fiecare copil a primit câte un semn de carte, care să le amintească că școala noastră este un loc sigur. Liceul Litterarum respectă drepturile copilului!

Responsabilă de organizarea evenimentului este Alina Calcavura, diriginta clasei a VII-a ,,C”.

drepturi1 drepturi2 drepturi3 drepturi4

Articole Recente